Appartement Peniscola - Activiteiten

Activiteiten met kinderen

PortAventura World

PortAventura World

PortAventura World is het grootste Spaanse themapark gelegen in Salou-Villa Seca. Het park behoort tot de top tien van best bezochte attractieparken van Europa. PortAventura bestrijkt een oppervlakte van 34.362 m² en heeft sinds 2002 ook een waterpark Costa Caribe Aquatic Park.

PortAventura World


Jardín del Papagayo

Jardín del Papagayo

Attractiepark en zoo met hoofdzakelijk papegaaien en andere vogels.

Jardín del Papagayo

Andere activiteiten

Peniscola

Het oude centrum van Peñiscola

In het oude centrum van Peñiscola zijn er onder andere kleine barretjes, antiekwinkels, kunstenaarstudio’s, winkels met aardewerk, restaurantjes en souvenirwinkels te vinden. De dikke vestingmuren rondom de stad bieden verschillende uitkijkpunten met schitterende panoramische uitzichten over zee.

Peniscola


Parque Natural de la Sierra de Irta

Parque Natural de la Sierra de Irta

Het Parque Natural de la Sierra de Irta is in 2002 door Valencia uitgeroepen tot natuurpark. Het park bestrijkt zowel land (7.744 hectare) als water (2.448 hectare). Het park wordt gevormd door twee kleine bergketens (572 meter is de hoogste) met daartussen een vallei, de Valle de Estopet. Doordat het berggebied aan zee ligt, zijn er veel kliffen, baaien en riffen. Qua vegetatie vind je hier onder andere palmen, wat eiken en stekelige jeneverbessen. Veel fauna vind je niet in dit natuurpark. Er vliegen een paar vogelsoorten, maar niet veel bijzonders. Misschien spot je hier niet veel flora en fauna, het artistiek erfgoed is er wel groot. De twee kastelen Alcalá de Chivert en Santa Magdalena de Pulpis behoorden tot de Tempelorde.

Parque Natural de la Sierra de Irta


Castillo del Papa Luna

Castillo del Papa Luna

Het kasteel Papa Luna steekt 64 meter boven de zee uit en is gebouwd tussen 1294 en 1307. Op de plaats waar het kasteel nu staat stond ooit een Arabische citadel. Het dankt haar naam aan de Paus Benedictus XIII (Pedro de Luna) die tussen 1411 en 1423 in dit kasteel in Peñiscola woonde.

Castillo del Papa Luna


Warmwaterbronnen Montanejos

Warmwaterbronnen Montanejos

Montanejos is niet zomaar een Spaans bergdorpje met lekker eten, vriendelijke mensen en een charmante uitstraling. Je vindt hier tussen de bergen heerlijke warmwaterbronnen waar je in kunt zwemmen. En het goede nieuws is dat dit paradijsje niet eens zo ver van Valencia vandaan ligt!

Verassend Valencia - Montanejos


Via Verde de los Ojos Negros

Fietstochten

Via Verde de los Ojos Negros

De Via Verde de los Ojos Negros tussen het binnenland van Teruel en de kust van Valencia is de langste Via Verde van Spanje en hoort tot de mooiste en meest populaire van het land.  Door zijn lengte (160 kilometer) is hij verdeeld in twee trajecten. Het makkelijkste is het om hem van het binnenland naar de kust te fietsen.

www.fietseninspanje.nl - De Via Verde de los Ojos Negros

Boek je fietstocht via spanishtravel

Over Peniscola

Reigids

Géén slappe sangria, broodjes kroket of ordinaire all-inclusive-hotels, wél middeleeuwse vestingstadjes in zee of op een berg, uitgestrekte natuurparken en honderd kilometer goudgeel zandstrand: reisjournalist Sander Groen verkent de Oranjebloesemkust, Spanjes onbekendste costa. (Sander Groen)

Oranjebloesemkust, Spanjes onbekendste costa